Biografie
Marco “Bonisimo” Vermeer, maker van binnen- en buitenvoorstellingen. Van oorsprong jongleur en in het bezit van een aantal Guinness World Records. Circus is niet een doel op zich, maar een taal om te kunnen communiceren.
Solo (bv met de kindervoorstelling Marco Solo Op Reis), als Duo Diesel (Fijnstof) of in gelegenheidsproducties zoals de Peergroup (Circus in Veen), Circustheater TENT (3), Unblocked (Random Collision) en Circuswerkplaats BOOST (Man met Hoed).
Mijn aandacht is in de afgelopen periode verschoven. We hebben tijd gehad om na te denken over de toekomst. Over wat wij belangrijk vinden. Ik ben begonnen met kleine filmprojecten. De manier waarop we ervaren als we iets zien of horen, wat we voelen bij aanraking, die opeens niet meer vanzelfsprekend is. Ik wil graag op zoek naar een verdieping van mij als maker. Dit project wil ik gebruiken om nog beter te leren kijken. Ik heb eerder met Richard Neef gewerkt, in mijn ogen een bijzonder visueel geschoolde kunstenaar. Karin Arts ken ik al langer. Ik bewonder haar scherpe oog en realiteitszin. Ik denk dat we een topteam hebben.
Karin Arts studeerde theatervormgeving aan de HKU in Utrecht.
Ze werkte en werkt als freelance theater- (kostuum)maker.
Karin maakte en speelde met de straattheatergroep Mevrouw Bakker verschillende shows op binnen en buitenlandse straattheaterfestivals.
De liefde voor enerzijds het straattheater en het rondreizen en anderzijds het naaien en creëren van mooie dingen kwamen samen in het mobiele naaiatelier. Met deze straattheateract wordt het pimpen en personaliseren van kleding wereldwijd werd uitgedragen.
In de afgelopen 15 jaar stond het mobiele naaiatelier op grote festivals als Oerol, De parade en Lowlands maar Het mobiele naaiatelier werdt ook gezien in Australie, Sigapore, Frankrijk,marokko,Roemenie en vele andere plekken in de wereld.
Na afronding van de kunstakademie AKI te
Enschede in 1997 begon Richard Neef te werken aan video installaties en live video experimenten met poëzie en dans.
Na een lang onderzoek naar de technische en poëtische kwaliteiten van het medium video en enkele voorstellingen waarin deze kwaliteiten gebruikt en getoond werden, besloot hij de opgedane kennis te gebruiken als vj. Hierin ontwikkelde hij een bijzonder persoonlijke stijl van beeldmengen die door de jury van de Nederlands Belgische vj-contest omschreven werd als "het is muziek die je kan zien".
Met ruwe en subtiele beelden en het gebruik van videofeedback en een hoop analoge machines om het geheel te mengen wist VJNEEF de finale van Visual Sensations 2006/2007 te winnen.
Richard Neef werkte in projekten van en met Tomato, de mislukte zigeuner, Playlab, Merlijn twaalfhoven, circusschool fontys, Pavlov en vele anderen.
In 2016 begonnen Richard en Karin officeel samen te werken onder de naam Restvorm.
Met Restvorm zoeken we naar nieuwe vormen voor het buitentheater. We zetten in op bewustwording en participatie van iedereen. Zo proberen we als klein theatergroepje de wereld een duwtje te geven in een andere richting.