#collectieftijdreizigers

NIEUWS...

We gaan naar Hongerige Wolf, het dorp met de schierste plaatsnaam ooit... En met dat heerlijke festival. Samen met festival Hongerige Wolf hebben we een subsidieaanvraag gedaan bij het P2 fonds. En nu kunnen we dus iets maken. Op 16, 17 en 18 augustus gaan we los met een bijzonder theatraal experiment. 

Een nieuw corona-drama in een bijzonder gebied in Nederland. In de voetsporen van de herenboeren, de communisten en de anarchisten. Een land dat gedeeltelijk gewonnen werd op het water en daarna gedeeltelijk weer is teruggeven. In een tijd waarin de sociale cohesie moedige pogingen doet om niet kopje onder te gaan in het steeds weker wordende drijfzand. Wat goed lijkt, is soms slecht. Wat recht is trekt vaak krom en wat beneden is, lijkt soms boven

Over een mooi land met een donker randje. Koos Schuur dichtte over novemberland. In dit land lijkt het bijna altijd november. Mijn land, ons land, onze nuchtere streken. 

 

Diep in mijn hart voel ik de hechte band, die mij verbind met deze nuchtere streken. Wijd als de hemel zelf met eendere rand. Als een oud en onmiskenbaar teken. Dien hemel spiegelend in zijn trage beken, vaarten, wijken en sloten. Als het goud van late zomerdagen gaat verbreken, heb ik dit land in dromen weer aanschouwd. (tekst Koos Schuur, Novemberland)

 

Deze keer is ons team versterkt met ijzerkunstenaar en creatief knutselaar

Steven Schreuder en acrobaat en kunstenaar Pitisi Hatcher uit Groningen.

Het #collectieftijdreizigers bestaat verder uit VJ en beeldend kunstenaar Richard Neef, kostuumkunstenaar Karin Arts en de Groningse jongleur Marco Bonisimo. Op het eerste gezicht niet een erg voor de hand liggende combinatie van makers. Wat ze bindt, is de liefde voor theatrale experimenten en bijzondere locaties. 

Schermafdruk op 2020-10-07 14-52-36.png
Schermafbeelding 2020-10-08 om 00.00.14.